Пропускане към основното съдържание

Прически 2019: Различни стилове Пикси прическa

След като в предишната статия ви запознахме с есенно-зимните модни тенденции на прическите за 2019, този път ще разгледаме отблизо различните видове Пикси прическa. Късата коса е подходяща за жени на всякаква възраст, но допълнителният обем и нотката креативност в тази прическа, кара тийнейджърите масово да залагат на него.

Пикси прическа: Капачка или Шапка


Една от алтернативите на Пикси прическа е прическата тип „капачка/шапка”, който е подходящ за жени, които не се притесняват светлината на прожекторите да пада изцяло върху тях и са напълно уверени в себе си. Самата прическа се отличава с ясно очертаната си форма и простотата на линиите и изглежда съвсем лесна, но това далеч не е така.
За да изглежда прическата Пикси разчупена и интересна, професионалистът трябва да се погрижи за вътрешните нишки и да образува обема като ги изреже стъпаловидно, а външните покривни кичури се нарязват. След приложените трикове прическата изглежда съвсем елементарна и без никакво визуално тегло.

Пикси прическа: Видове

Въпреки че на пръв поглед не изглежда сякаш имате голям избор за Пикси прическа, има стотици други вариации. Небрежно разрошена, с мокър ефект и зализана назад, на гребен, леки къдрици и още доста други. Стига да позволите на въображението ви да се развихри!
Леките къдрици са чудесен избор за всякакъв повод и никога няма да се притеснявате, че могат да излязат от мода.
Пикси прическа тип „гребен”, идеално подчертаваща пънкарското излъчване.

Пикси прическа: Мокър ефект

Мокрият ефект и обърнатите назад коси не са нито нещо ново, нито нещо трудно за постигане. Трябват ви единствено стерилизиращ продукт и минимални усилия.
Друга, наскоро появила се версия на Пикси прическа е с обръсната коса и също има своите интересни визии… Обръсната само от едната страна над ухото, от двете страни или пък изцяло. Това и създава вид на доста асиметрична прическа. Тя бързо набира популярност сред по-екстравагантните дами в обществото. За придаването на по-закачлив и завършен вид на прическата… Може да добавите кокетна диадема, лента за коса или големи обеци. Всичко зависи изцяло от това какво ви допада на вас.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Няколко интересни идеи ,да вмъкнем ефекти плитки в прическата 👀👒

Дълга коса,или късо каре?

Кое Ви допада повече? 🤗